Igår var jag ute och motdemonstrerade. En organisation som jag uppfattar som människofientlig höll demonstration på Götaplatsen.

Jag stod i solen, träffade vänner, pratade med ett barn om hur killen med tuppkammen gör när han sover, pratade om samtiden med en kollega, hörde slogans som jag aldrig skulle kunna stämma in i (trots att vi vid detta tillfälle var i samma kravallstaketsfålla), och några som jag hade lättare att hålla med om. Efter en dryg timme, var det hela över och jag strosade ner för avenyn.

Det kändes viktigt att vara där. Idag var en av nyheterna ännu en förlisning i Medelhavet, med hundratals döda. Under vintern har vi sett hot mot moskéer och synagogor. Det är angeläget att om och om upprepa att människor som behöver en fristad ska kunna få det i Sverige och i Europa. Det är angeläget att om och om upprepa att vi lever i ett mångfaldssamhälle där var och en har frihet att tänka och tro som man vill, och frihet att samlas till bön och gudstjänst. En frihet som inte bara skyddas av lagparagrafer, utan också av våra attityder, vår förståelse för varandra, och vår öppenhet för den som inte tror precis som jag själv. Det är jag för, och därför motdemonstrerade jag igår.

Sara Blom

Tankesmedjan Areopagen