I torsdags kom det ett svar på mitt debattinlägg (”Underkänt ordval”) om vilket ord man ska sms:a för att stödja projekt för utsatta romer i Rumänien, genom Svenska kyrkans internationella arbete. Under rubriken ”Stolta vara romer” skriver Urban Jorméus (Chef för insamling och engagemang, Svenska kyrkans internationella arbete) skriver bl.a.

Människorna inom projektet kallar sig själva romer och de bär namnet med stolthet. Det är därför vi använt ordet – inte med någon annan baktanke. Men för att undvika missuppfattningar och tydliggöra var gåvorna kommer att användas byter vi nu sms-ord. Den som vill stödja projektet med 50 kronor skickar ordet ”Moldova” till sms-nummer 72905.

Det är bra tycker jag. Och nu har jag sms:at ”Moldova”. Gör det du också!

 

Sara Blom

Tankesmedjan Areopagen