Under rubriken ”Föraktfullt mot Markpräster” skriver Anders Reinholdsson i Borås Tidning igår (2014-04-03). Han skriver bl.a.:

Vi är församlingar i svenska kyrkan som vill vara öppen för alla, ingen grupp undantagen, men heller ingen grupp särskilt framlyft. Till vår kyrkas identitet och grundstruktur hör att inte hamna i grupptänkande, hur allmänt lovligt det än kan verka.
Vi ska bekämpa hatet, jag kommer aldrig att ge upp det, men en del av det som skrivits och sagts på sista tiden har inte gjort det lättare. Det har känts just som förakt och till och med hat. Det gör ont i hjärtat.

Debattartikeln är också ett svar på tidigare inlägg från Borås Tidnings ledarredaktion.

Anders Reinholdsson är Kontraktsprost för Mark och Bollebygds kontrakt och kyrkoherde i Sätila pastorat. Han ingår även i Tankesmedjan Areopagens referensgrupp.