Idag har min nya telefon kommit, och inte vilken telefon som helst utan en Fairphone. En telefon som tillverkats med en ambition att vara så schysst producerad som möjligt. Tillverkningen gjordes möjligt genom att tillräckligt många beställde och betalade sin telefon i början av sommaren. Och efter en del väntan så har den nu kommit.

Det är en förmån att få vara med och bidra till att denna telefon finns på marknaden.

Jag sprider gärna lite information. Och jag hoppas att det bidrar till att fler får möjlighet att köpa en schysstare telefon, att elektronikbranschen granskas mer m.a.p. villkoren i tillverkningsleden, och att förhållandena förbättras.

Sara Blom

Tankesmedjan Areopagen

 

Läs mer:

Fairphone vill bli en schysstare mobiltelefon (DN blogg, oktober 2013)

Fairphone – en rättvis telefon? (ETC maj 2013)

Fairphone tar fram rättvis smartphone (SvD april 2013)

Världens första rättvisa mobil väntas komma i slutet av 2013 (Rättviselektronik, januari 2013)