Som en liten summering av den senaste tiden kan vi här på Areopagen berätta att många inlägg som skrivits, både här och i tidningen, har fått en fortsättning som kan vara intressant för er läsare att följa:

– Den debattartikel som trycktes i Göteborgs Posten den 30 maj (”Kyrkovalet behöver vallöften”) har fått en fortsättning. Jonas Fröberg skrev en insändare som framförallt var negativ mot kyrkopartierna POSK och Frimodig Kyrka, något som föranledde Anna-Sophia Bonde, talesperson för Frimodig kyrka, att replikera med en insändare. Båda kan ni hitta på Frimodig Kyrkas blogg.

– Inlägget ”Handskakningar i toleransens namn” har också rönt uppmärksamhet då både Annika Borg och sedan Johanna Andersson från Tankesmedjan Kristen Opinion har fortsatt diskutera händelsen i Trollhättan och vilka slutsatser man kan dra av den. Annika Borgs diskussion finner ni i kommentarerna till ursprungsinlägget och Johanna Anderssons kritik kan ni läsa på Kristen Opinions blogg. En kritik som Mattias Irving på Dagens Seglora, bland annat,  reagerade på i sin ledare idag (5/6) ”Pinsamt enögd handslagsdebatt”. (Som Ulf Gustafsson på Humanistbloggen i sin tur reagerade mot i inlägget ”Könsseparatism är en form av sexism”).

– Och diskussionen som ni finner i inlägget från Areopagen ”Är kyrkan en klassfråga?” fortsätter också då Staffan Fredén på Tidskriften Evangeliums blogg lyfter liknande frågor i inlägget ”Ferrari har företräde”, om kostnader och klasskillnader vid konfirmationsläsning. Texterna fick Carolina Johansson på bloggen ”Rambling Thoughts” att reagera och tänka vidare liksom Peter Englund gör i ett debattinlägg på Dagens Seglora (”Vi måste våga tala om klass”).

Alltid kul med en livlig och intressant debatt om viktiga frågor!