Läste Expressens utfrågning av Jimmie Åkesson ( http://www.expressen.se/nyheter/akesson-vi-vill-vara-med-och-ta-ansvar/). Han pratar mycket om flyktingpolitiken såklart, men nämner också sitt medlemskap i Svenska kyrkan.

Jag tänker att det är logiskt att en nationalist är medlem i Svenska kyrkan. Men hur logiskt är det egentligen med en svensk kyrka? Idén att nationalitet saknar betydelse har ju varit central för kristendomen sedan Paulus.

Hur kommer det sig att någon som vill värna det svenska kan vilja värna kristendomen, och vad gör vi åt det?

Jag skriver inte detta i polemik mot Sverigedemokraterna. Det är idén om en svensk kyrka jag ställer mig tveksam till. I en globaliserad tid som vår vore det rimligt att lyfta fram kristendomen som en internationell rörelse.

Olof Bäckersten, Tankesmedjan Areopagen